Foxconn zaznamenal v 3. kvartáli rekordné tržby

06.10.2024 Celý región

Tchaj-pej 6. októbra (TASR) - Tržby taiwanskej firmy Foxconn, ktorá je najväčším zmluvným výrobcom elektroniky na svete, v 3. štvrťroku prekonali očakávania trhu. Vďaka vysokému dopytu po výkonných serveroch podporujúcich umelú inteligenciu (AI) sa dostali na nový rekord. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

Tržby najväčšieho výrobcu iPhonov pre Apple medziročne vyskočili o 20,2 % na 1,85 bilióna TWD (52,41 miliardy eur) a prekonali prognózy firmy ako aj analytikov.

Vysoký dopyt po serveroch podporujúcich AI spôsobil prudký nárast tržieb divízie cloudových a sieťových produktov, uviedol Foxconn. Medzi zákazníkov firmy patrí Nvidia, teda najväčší výrobca čipov pre AI.

Divízia inteligentnej spotrebnej elektroniky, ktorá zahŕňa iPhony, zaznamenala silný medzikvartálny nárast vďaka uvedeniu nových produktov na trh, ale v medziročnom porovnaní tržby stagnovali.

Akcie Foxconnu od začiatku roka vyskočili o 86 % a výrazne prekonali nárast širšieho taiwanského trhu, ktorý si polepšil o 24 %. V piatok (4. 10.) pred zverejnením správy o vývoji tržieb uzavreli s nárastom o 3,7 %. Firma oznámi kompletné výsledky za 3. štvrťrok 14. novembra.

(1 EUR = 35,297 TWD)
 

Vyberte región

mark